Agrikol gradi u Brazilu: Brasil Fonte Verde projekat

Agrikol is building in Brasil: Brasil Fonte Verde Project

AGRIKOL is rapidly developing in the sphere of its construction and assembly works, on a global level. Due to this trend, it built the image of a growing company that provides its services quickly, quality and efficient. Only in 2018, more than 80 projects were done worldwide – from Kazakhstan to Japan, from Italy to Russia, and from Abu Dhabi to America.

Posao je zasnovan na samopouzdanom i stručnom timu za izgradnju. Visoki standardi kvaliteta rada i montaže od strane profesionalnog tima postavili su kompaniju na vodeću poziciju u poslovanju sa plastenicima širom sveta. Agrikol nudi uslugu montaže koja uključuje sledeće operacije: priprema materijala, ravnavanje tla.

Jedan od najzanimljivijih projekata na kojem kompanija radi je u Brazilu. Izgradnja staklenika se bliži kraju.

Kompanija Fonte Verde Agro pokrenula je istraživanje 2015. godine za proizvodnju paradajza visoke tehnologije na lokaciji u Brazilu. Kompanija je smeštena u Andradasu, južnom regionu Minas Gerais-a. Trenutno se grade 2 hektara od čega je više od 1,5 za proizvodnju paradajza. Kompanija je izgrađena i opremljena po holandskim standardima i tehnikama. Fonte Verde Agro na kraju se može proširiti na više od 12 hektara na svojoj lokaciji u Minas Geraisu. Korišćenjem savremene tehnologije, Fonte Verde Agro će dati pozitivan doprinos bezbednosti hrane i zahtevima kvaliteta, koje brazilski potrošači sve više očekuju.

Pitali smo našeg klijenta gospodina Arjana Kouvenhovena o ovom projektu i planovima za budućnost.

P: Šta vas je privuklo da započnete proizvodnju u Brasilu?

Arjan: The market is quit big and I think that we, with Dutch technologies, can offer a continuously good quality.

P: Šta čini vašu kompaniju čini održivom?

Arjan: Koristićemo visokotehnološku opremu za snabdevanje i ponovo korišćenje vode, što će nam dati nižu potrošnju vode po kg paradajza. Na otvorenom terenu vam je potrebno 60 litara vode po kilogramu paradajza, a mi trošimo 12 litara na kg.

P: Da li planirate da proširite proizvodnju na neku drugu kulturu pored paradajza?

Arjan: Počnimo najpre sa paradajzom i videćemo kako će se to razvijati u ovim okolnostima.

Projekat: Brasil Fonte Verde

Lokacija: Andradas, Minas Gerais, Brazil

Površina: 2.1ha

Usluga: staklenik, servisna površina, oprema za strukturu staklenika, instalacija skrina, grejanje (kotlarnica), grejanje staklenika, ugradnja CO2, instalacija rezervoara, sistem za navodnjavanje, automatizacija i instalacija računara

One thought on “Agrikol is building in Brasil: Brasil Fonte Verde Project

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sr_RSSerbian