Agrikol u Saudijskoj Arabiji

Agrikol in Saudi Arabia

Jedan od najistaknutijih projekata staklenika koji Agrikol gradi je kompleks koji se realizuje u Saudijskoj Arabiji.

Preduzeće Dava Corporation pravice najveći projekat plastenika u Saudijskoj Arabiji. Trenutno se realizuje prva faza Venlo-staklenika od 15 hektara.

U stakleniku će se gajiti paradajz.

Objekat će biti opremljen hlađenjem ventilatora kako bi se nosio sa visokim temperaturama, što je od velike važnosti kada je u pitanju Saudijska Arabija.

Ovaj region je poljoprivredni, skoro jedan vek, jer nudi relativno pozitivne okolnosti za ove aktivnosti: temperatura naglo raste, ali s vremena na vreme pada kiša, što je od značaja u zemlji u kojoj je nedostatak vode činjenica.

Celogodišnja proizvodnja važna je za kompaniju i zemlju uopšte. Sa pokretanjem programa Vision 2030, najavili su ambiciju da smanje sadašnjih 70% uvoza hrane. Velika ulaganja u vrtlarstvo jedan su od načina kako se to ostvariti.

Ukupan projekat će obuhvatiti najmanje šest staklenika koji se puštaju u tri faze sa centralnom ambalažom i tehničkom površinom i pretincem za razmnožavanje mladih biljaka. Nakon prvih 14,5 hektara realizacija druge i treće faze uslediće ove i sledeće godine, što će rezultirati ukupnim projektom od 44 hektara puštenim u rad u roku od godinu i po dana i raspoređenim na različitim lokacijama.

Da bi projekat realizovali u roku, tim sa kompanijom Agrikol, koja je zadužena za kompletnu instalaciju, trenutno ima oko 50 radnika.

Površina: 15ha
Lokacija: Al Kharj, Saudijska Arabija
Kontinent: Afrika
Početak izgradnje: 2019
Tip konstrukcije: Staklenik
Klijent: Kompanija Dava

Opis projekta:

Temelj, izgradnja, oblaganje, pakovanje i tehnička površina, montaža ekrana, grejanje, farbanje cevi i cevi za spuštanje, kotlarnica, ugradnja CO2, navodnjavanje, vialuk UV sterilizator, automatizacija i instalacija računara, viseća obrada, olučni sistem, zemljana obloga

One thought on “Agrikol in Saudi Arabia

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

sr_RSSerbian