NOVI GRAĐEVINSKI MATERIJAL - ENERGETSKI EFIKASNA 3D ŠTAMPANA CIGLA SA HLAĐENJEM

NEW BUILDING MATERIAL – ENERGY EFFICIENT 3D PRINTED BRICK WITH COOLING

Jedna od novih tehnologija u građevinarstvu je cigla koja je napravljena od keramike koristeći tehnologiju Cool Brick. Ima malu, multi-pore strukturu, različitih veličina i oblika. Zidovi izrađeni od ove cigle su oblika rešetke, koja je odlična alternativa tradicionalnom sistemu klimatizacije u vrućim i suvim klimatskim uslovima. Činjenica je da je cigla Cool Brick, zapravo, sunđer koji se sastoji od mnogih pora koje apsorbiraju vlagu, tj. gotovo su napunjene vodom. Topao vazduh koji prolazi kroz njega upija vlagu i dobro hladi.

Ovaj metod, omogućava štampanje keramičkih cigli pomoću 3D štampača. U isto vreme, konstrukcija izrađena od ove opeke omogućava da se u potpunosti implementira tradicionalni način nezavisnog hlađenja prostorija.

To svakako zvuči kao fantazija, ali ova tehnologija već postoji. Vizualno, može se činiti da zgrada izgrađena po ovom sistemu nema mnogo lepote, ali to je samo na prvi pogled. U njemu ima nešto egzotično. Takav izgled, na biodinamički način sa belim betonom, apsorbuje čestice smoga iz atmosfere, pretvarajući ih u inertnu so. Tako je okruženje potpuno očišćeno od smoga.

One thought on “NEW BUILDING MATERIAL – ENERGY EFFICIENT 3D PRINTED BRICK WITH COOLING

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sr_RSSerbian