STAKLENIK BUDUĆNOSTI

THE GREENHOUSE OF THE FUTURE

Život na održiv način jedan je od najvećih izazova naše generacije. Većina ljudi koji žive u većim gradovima moraju potrošiti mnogo novca na hranu koja sadrži visok nivo pesticida. Štaviše, većina električnih sistema i dalje se napaja iz neobnovljivih izvora energije.

„Staklenik budućnosti“ koristi tehnologije i koncepti koji su inspirisali dizajn staklenika budućnosti koji su dokazanivani preko 40 godina istraživanja i razvoja. Glavna ideja iza ove održive niskobudžetne zgrade je da imate mesto gde možete uzgajati vlastitu hranu i trošiti dragocene resurse. 

Ovaj pasivni solarni staklenik može da se napravi da radi bez ikakvih sistema grejanja. Izrađen je od besplatnih recikliranih guma i prirodnih materijala. Gume se koriste kao zidovi, napunjeni mešavinom prašine, vode i organskih materijala.

Polikarbonatne ploče postavljene su tako da su okrenute prema jugu kako bi iskoristili najviše sunčanih sati. Voda se snabdeva efikasnim sistemom za sakupljanje kišnice. Tečnost se čuva u bačvama unutar instalacije i takođe pomaže pri regulisanju temperature. Ostatak dizajna napravljen je od recikliranih elemenata.

One thought on “THE GREENHOUSE OF THE FUTURE

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

sr_RSSerbian